Необходими продукти:
500-600 гр. картофи
3 с.л. кисело мляко
1 бр. яйце
200 гр. сирене
чубрица, черен пипер, сол
масло
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват в подсолена вода. Обелват се и се пасират. Киселото мляко и яйцето се разбиват в купичка и се добавят към картофите. Накрая се добавя едро настърганото сирене с подправките. Разбърква се и се оформят кюфтета. В тавичка се постила хартия за печене и се намазва с масло. Слагат се вече оформените кюфтета в тавата и отгоре се слага отново малко мазнина. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като станат златисти се обръщат от другата страна и се пекат отново.
Коментари (0)
Вашият коментар