Напишете дума/думи за търсене

Хрупкави пилешки шницели

Необходими продукти:

1 кг. пилешки гърди

1 ч.ч. брашно

2 яйца

1 ч.ч. галета

2 с.л. червен пипер

1 с.л. сусамово семе

сол и прясно смлян черен пипер

олио

Начин на приготвяне:

Покрийте пилешките гърди с найлоново фолио и ги изтънете с чук за месо.
Подправете със сол и черен пипер Пригответе три широки и плитки чинии - в първата сложете брашното, във втората разбийте яйцата, а в третата смесете галетата с червения пипер и сусама. Оваляйте всяко пилешкото филе в брашно, потопете в яйце, след което оваляйте в галета. Загрейте олио в голям тиган на средно силен огън. Изпържете пилешките шницели от всяка страна до златисто кафяв цвят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ