Необходими продукти:
1 кг. пилешки гърди
1 ч.ч. брашно
2 яйца
1 ч.ч. галета
2 с.л. червен пипер
1 с.л. сусамово семе
сол и прясно смлян черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Покрийте пилешките гърди с найлоново фолио и ги изтънете с чук за месо.
Подправете със сол и черен пипер Пригответе три широки и плитки чинии - в първата сложете брашното, във втората разбийте яйцата, а в третата смесете галетата с червения пипер и сусама. Оваляйте всяко пилешкото филе в брашно, потопете в яйце, след което оваляйте в галета. Загрейте олио в голям тиган на средно силен огън. Изпържете пилешките шницели от всяка страна до златисто кафяв цвят.
Коментари (0)
Вашият коментар