Необходими продукти:
400 гр. фини овесени ядки
200 мл. гореща вода
50 гр. смлени орехи
1 глава лук
150 гр. сирене
една филия хляб, накисната във вода
кимион
магданоз
чубрица
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Кипвате вода и заливате овесените ядки, като затваряте с капак за 5 минути. След това нарязвате лука на ситно, настъргвате сиренето и добавяте филията хляб. От подправките се слага на око и според вкуса. Добавят се всички подправки и орехите. Разбърква се добре и се оставят подправките да поемат в сместа за 10 минути. Ако ги печете, загрявате предварително фурната на 190 градуса и готвите 15 минути. Ако ги пържите, първо овалвате в брашно и след това пържите.
Коментари (0)
Вашият коментар