Необходими продукти:
2 бр. тиквички
3 яйца
10 с.л. брашно
1 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
100 гр. галета
100 гр. сусам
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на пръчици с дебелина един пръст. Поставете ги в дълбока купа и ги поръсете със сол и черен пипер на вкус. Оставете да престоят, докато приготвите панировката.
Подредете три еднакви по-дълбоки чинии, в едната разбийте яйцата и леко ги посолете. Във втората смесете брашното, чесъна на прах и червения пипер, а в третата сусама с галетата. Постелете тава с хартия за печене и я намажете равномерно с олио.
Всяка пръчка от тиквичките овалвате първо в сместа от брашно, после в яйцето и накрая с сусамовата смес. Подредете ги в тавата едно до друго и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна. Печете до готовност.
Коментари (0)
Вашият коментар