Напишете дума/думи за търсене

Пикантни и хрупкави тиквички

Необходими продукти:

2 бр. тиквички

3 яйца

10 с.л. брашно

1 ч.л. чесън на прах

1/2 ч.л. черен пипер

1 ч.л. червен пипер

100 гр. галета

100 гр. сусам

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквичките на пръчици с дебелина един пръст. Поставете ги в дълбока купа и ги поръсете със сол и черен пипер на вкус. Оставете да престоят, докато приготвите панировката.

Подредете три еднакви по-дълбоки чинии, в едната разбийте яйцата и леко ги посолете. Във втората смесете брашното, чесъна на прах и червения пипер, а в третата сусама с галетата. Постелете тава с хартия за печене и я намажете равномерно с олио.

Всяка пръчка от тиквичките овалвате първо в сместа от брашно, после в яйцето и накрая с сусамовата смес. Подредете ги в тавата едно до друго и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна. Печете до готовност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ