Този полезен плод съдържа желязо и фолиева киселина, които са много важни за организма на бременната жена. Приемът им е от особено голямо значение по време на бременността и е много важен за правилното развитие на бебето.
Желязото също е елемент, който обичайно не достига в организма при бременност и се набавя чрез хранителни добавки. Но най-добрият начин е да набавяме фолиева киселина и желязо по естествен път - чрез храната.
Количеството витамини и други полезни вещества в пъпеша зависят от сорта му, както и от това колко е узрял плодът. Плодът влияе благоприятно и на храносмилането, което е нарушено при много бременни жени. Има слабително свойство, а е добре известен фактът, че много бременни страдат от запек.
Той също така набавя много течности на организма, което е важно през деветте месеца. Доказано е, че също както банана, има свойството да подобрява настроението и следователно предпазва от предродилна депресия.
Коментари (0)
Вашият коментар