Необходими продукти:
1 пиле
2-3 глави кромид лук
200 гр. счукани орехови ядки
200 гр доматено пюре
80 мл. олио
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. брашно
1 кубче пилешки бульон
магданоз
Начин на приготвяне:
Пилето се нарязва на порции, поставя се в тенджера, поръсва се с 1 кубче пилешки бульон, залива се с 1 л. вода и се сварява. В сгорещеното олио се запържва нарязаният на ситно лук, поръсва се с червен пипер и се залива с част от бульона, в който е вряло пилето, за да се задуши.
Прибавят се свареното пилешко месо, доматеното пюре и счуканите орехи.Задушава се за още няколко минути, като се добавя размитото във вода брашно. Когато е готово, се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Коментари (0)
Вашият коментар