Напишете дума/думи за търсене

Петровденско пиле с орехи

Необходими продукти:

1 пиле

2-3 глави кромид лук

200 гр. счукани орехови ядки

200 гр доматено пюре

80 мл. олио

1 ч.л. червен пипер

2 с.л. брашно

1 кубче пилешки бульон

магданоз

Начин на приготвяне:

Пилето се нарязва на порции, поставя се в тенджера, поръсва се с 1 кубче пилешки бульон, залива се с 1 л. вода и се сварява. В сгорещеното олио се запържва нарязаният на ситно лук, поръсва се с червен пипер и се залива с част от бульона, в който е вряло пилето, за да се задуши.

Прибавят се свареното пилешко месо, доматеното пюре и счуканите орехи.Задушава се за още няколко минути, като се добавя размитото във вода брашно. Когато е готово, се поръсва със ситно нарязан магданоз.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ