Необходими продукти:
6 яйца
1 тиквичка
1 връзка пресен лук
100 гр. сирене
1 ч.л. червен пипер
сол на вкус
70 мл. олио
30 гр. масло
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквичката, посолете и оставете настрани. В купа разбийте яйцата и добавете червения пипер, а след това разбъркайте. Измийте и нарежете пресния лук на ситно, а сиренето натрошете отделно на по-едро.
В тиган нагрейте олиото и запържете резените тиквички от двете страни до златисто, извадете от съда. В същото олио запържете лука до омекване и премахнете от огъня.
Прибавете тиквичките и разбитите много добре яйца и разбъркайте. Накрая поръсете със сиренето и нарязаното на кубчета масло равномерно. Поставете в тава в предварително нагрята фурна на 180 градуса и печете до готовност.
Коментари (0)
Вашият коментар