Необходими продукти:
1 портокал
190 гр. брашно
170 гр. пудра захар (+ за поръсване)
50 мл. олио
5 яйца
1/2 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват много добре с миксер. Добавят се настърганата кора от единия портокал, 3–4 с. л. от сока му, олиото и сухите съставки – брашното, бакпулверът и ванилията. Разбърква се.
Форми за крем брюле се мажат с олио и се поръсват с брашно. Тестото се разпределя в тях. Всяка формичка се покрива с алуминиево фолио. В тенджера се наливат 2 пръста вода и формичките се слагат в нея. Готвят се около 20 минути под капак на силен огън.
Коментари (0)
Вашият коментар