Необходими продукти:
1 глава кромид лук
1 чушка
2 с. л. олио
100 гр. дългозърнест ориз
1 ч. ч. гъбен бульон
200 гр. зелен грах
млян черен пипер
сол
4 с. л. настъргано сирене
2 яйца
1 с. л. краве масло
1 стрък пресен лук
Начин на приготвяне:
Кромидът се обелва и нарязва на дребно, а чушката – на кубчета. Олиото се загрява и в него се изпържват чушката и кромидът, като се добавя оризът.
Сипва се бульонът и се задушава за 15-20 минути. Прибавя се грах и сирене и се подправя със сол и пипер. Задушава се за още 15 минути. В загрятото масло се изпържват 2 яйца на очи и се наръсват със сол и пипер. Ризотото се сервира в подходяща чиния. Отгоре се поставя по едно яйце на очи и се наръсва с дребно нарязания пресен лук.
Коментари (0)
Вашият коментар