Напишете дума/думи за търсене

Ризото с яйца на очи

Необходими продукти:

1 глава кромид лук

1 чушка

2 с. л. олио

100 гр. дългозърнест ориз

1 ч. ч. гъбен бульон

200 гр. зелен грах

млян черен пипер

сол

4 с. л. настъргано сирене

2 яйца

1 с. л. краве масло

1 стрък пресен лук

Начин на приготвяне:

Кромидът се обелва и нарязва на дребно, а чушката – на кубчета. Олиото се загрява и в него се изпържват чушката и кромидът, като се добавя оризът.

Сипва се бульонът и се задушава за 15-20 минути. Прибавя се грах и сирене и се подправя със сол и пипер. Задушава се за още 15 минути. В загрятото масло се изпържват 2 яйца на очи и се наръсват със сол и пипер. Ризотото се сервира в подходяща чиния. Отгоре се поставя по едно яйце на очи и се наръсва с дребно нарязания пресен лук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ