Напишете дума/думи за търсене

Домашна торта "Сълзица"

Необходими продукти:

800 гр. бисквити „Сълзица“

1 л. мляко

4 яйца

150 гр. масло

100 гр. захар

5-6 с.л. брашно

1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

В купа комбинирайте брашното, захарта и ванилията. Разбъркайте и прибавете яйцата и млякото. След като се получи хомогенна смес, прехвърлете я в подходяща тенджера и сложете на котлона за няколко минути, докато се получи гъст крем.

Когато е готов, сложете маслото и бъркайте, докато се разтопи. В подходяща форма за торта сложете на дъното от крема. Върху него направете един ред със сълзици. Намажете ги с крем и отново поставете сълзици. Редувайте и накрая завършете с крем. Натрошете няколко от сълзиците и поръсете обилно тортата. Сложете я в хладилник за няколко часа, за да стегне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ