Необходими продукти:
30-40 гр. пилешки гърди
40 гр. ориз
1/2 морков
1/4 стрък праз лук
2 стръка магданоз
2 ч. л. зехтин
щипка сол
Начин на приготвяне:
Празът се нарязва ситно, а морковът се настъргва на ситно ренде. В тенджера леко се загрява зехтинът, прибавя се морковът и се задушава за кратко.
Слага се лукът и веднага след това се наливат 2 с. л. гореща вода. Месото се нарязва на малки парченца и се добавя към зеленчуците. Наливат се около 140 мл. вода, поръсва се с нарязания магданоз и се добавя щипка сол. След това се изсипва оризът и се вари до готовност. Свареното ястие се пасира леко и е готово за сервиране.
Коментари (0)
Вашият коментар