Напишете дума/думи за търсене

Кекс с бял шоколад

Необходими продукти:

125 гр. масло

200 гр. пудра захар

320 гр. брашно

4 яйца

100 гр. бял шоколад

1 ч.ч. прясно мляко

1 пакетче бакпулвер

Начин на приготвяне:

Мекото масло и захарта се разбиват с помощта на миксер до побеляване. Добавят се жълтъците, настърганият на едро ренде бял шоколад, млякото, брашното и бакпулверът. Сместа се разбива добре. Накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци и се разбърква с лъжица до получаване на гладка смес.

Тавичката се намазва с масло и се поръсва с брашно. В нея се изсипва сместа и се пече на 180 градуса до готовност. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ