Авокадото е ценен източник на фолиева киселина, калий, желязо, цинк, магнезий, витамини А, Е, В1, В2, В6. В 100 грама се съдържат 218 калории.
Освен това то осигурява на организма протеини в количество, което спокойно може да замести сиренето в дневното хранене на човека. Ето защо е много важно за всяка бременна жена. Както и за тези от вас, които се опитват да заченат.
Яйца
В състава на яйцата има витамини А, D, В2, В12, фолиева киселина. Минералното съдържание на яйцата е представено от желязо, фосфор, калций, натрий, калий, магнезий, сяра, хлор и други. Когато сте бременна, ги консумирайте винаги перфектно сготвени.
Леща
Освен на фолиева киселина, зърненото растение е много полезно заради фибрите, които съдържа.
Брюкселско зеле
За бъдещите майки се препоръчва включването на брюкселското зеле в диетата, защото е страхотен източник на фолиева киселина. Тя е необходима за правилното изграждане на нервната система и намалява риска от вродени дефекти при децата.
Коментари (0)
Вашият коментар