Необходими продукти:
7 средно големи дюли
2 кг захар
1 ч.л. с връх лимонтозу
вода
Начин на приготвяне:
Дюлите се нарязват на дребно заедно с вътрешността и семките и се поставят в подходящ съд. Поливат се с вода, която трябва да бъде 3 пръста над дюлите. Съдът с дюлите и водата се поставя на котлона и се оставя, докато омекнат и се сварят хубаво.
След това се прецеждат с гевгир. Количеството на получената течност се измерва с кана. На литър течност се поставя по 1 кг захар. След като се добави захарта, се връща на котлона, докато се образува желе. Сваля се от котлона, добавя се лимонтозу.
Разпределя се в бурканчета, които се затварят добре. Поставят се в подходящ съд и след това се пълни с вода. Оставя се да ври 5-10 минути. Изкарайте внимателно бурканчетата и поставете с капачките надолу за едно денонощие.
Коментари (0)
Вашият коментар