Спанакът, копривата, лещата и цвеклото са богати на желязо, което подпомага овулацията и повишава способността за зачеване.
Но и останалите вещества, които се съдържат в тези продукти, сами по себе си подобряват шансовете за забременяване. Всички те имат фолиева киселина, която е задължителна за правилното развитие на плода и плацентата.
Спанакът и копривата са и източник на бетакаротин – форма на витамин А, хлорофил и органични киселини. Лещата пък осигурява необходимите протеини и е екологично чиста храна, независимо от начина на отглеждане, тъй като не натрупва токсини от околната среда.
Цвеклото е известно с общоукрепващото си действие, което се дължи основно на големите количества бетаин – вещество, което подпомага детоксикацията на организма.
Коментари (0)
Вашият коментар