Необходими продукти:
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.ч. олио
1 и 1/2 ч.ч. захар
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. орехови ядки
1/2 бр. тиква
100 гр. ванилова захар
Начин на приготвяне:
Тиквата се обелва и настъргва в купа. Поръсва се със захарта и се оставя да престои 15 минути. Смилат се орехите и се прибавят заедно с олиото.
Содата се разтваря в 1 ч.ч. топла вода и се добавя към сместа. Накрая се прибавя и брашното на малки порции, като се разбърква. Получената смес се изсипва в намаслена и набрашнена форма за кейк. Кейкът се пече в умерена фурна около 30-40 минути. След като се извади от формата, се поръсва с ванилова захар.
Коментари (0)
Вашият коментар