Напишете дума/думи за търсене

Салата от печена тиква със сирене

Необходими продукти:

1,5 кг. тиква „цигулка“ (необелена)

100 гр. сирене смес (краве и овче)

50 гр. печени орехи

1 стрък розмарин

3 с. л. зехтин

3 с. л. мед

2 с. л. балсамов оцет

2 с. л. сусам

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета. Зехтинът се смесва с балсамовия оцет и меда. Залива се с дресинга, поръсва се с накълцания розмарин, сол и черен пипер, и се разбърква. Пече се 20–30 минути в загрята на 180 градуса фурна. Поднася се с накълцани орехи, натрошено сирене и запечен на сух тиган сусам.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ