Необходими продукти:
1,5 кг. тиква „цигулка“ (необелена)
100 гр. сирене смес (краве и овче)
50 гр. печени орехи
1 стрък розмарин
3 с. л. зехтин
3 с. л. мед
2 с. л. балсамов оцет
2 с. л. сусам
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета. Зехтинът се смесва с балсамовия оцет и меда. Залива се с дресинга, поръсва се с накълцания розмарин, сол и черен пипер, и се разбърква. Пече се 20–30 минути в загрята на 180 градуса фурна. Поднася се с накълцани орехи, натрошено сирене и запечен на сух тиган сусам.
Коментари (0)
Вашият коментар