Напишете дума/думи за търсене

Лесна домашна лютеница с патладжан

Необходими продукти:

2 кг патладжани

4 кг домати

4 кг червени чушки, от по-плътните

1 кг моркови

120 мл олио

половин връзка нарязан магданоз

100 гр захар

4 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Патладжаните се пекат на фурна, обелват се и се оставят да изстинат. Чушките се пекат и се обелват, махат се семките и дръжките. Морковите се варят до омекване. Всички зеленчуци се смесват и се смилат. Разбъркват се добре и се добавят смлените домати. Щом лютеницата започне да бълбука, добавете олиото. Оставете на бавен огън да се сгъсти и добавете солта и захарта. Накрая добавете магданоза и разпределете в сухи чисти буркани. Стерилизирайте 15 минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ