Необходими продукти:
2 едри патладжана
4 с. л. зехтин
1 глава ситно нарязан лук
2 скилидки чесън
500 гр. домати на кубчета
200 гр. моцарела
100 гр. пармезан
2 с. л. босилек
4 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват на тънки резени. Слагат се в купа със студена вода и 3 с. л. сол за 20 мин. Отцеждат се, измиват се и се подсушават. Намазват се със зехтин и се слагат да се запекат във фурната на 220 градуса, докато леко се зачервят.
Лукът и чесънът се задушават в 2 с. л. зехтин на умерен огън, докато се карамелизират. Добавят се доматите, солта и череният пипер на вкус. Когато течността почти изври, се слага босилекът.
Върху всяко парче патладжан се слага по лъжица от соса, резенче моцарела и се поръсва пармезан. Завиват се на рула. На дъното на тавичка се слагат 3-4 с. л. от останалия сос и рулцата патладжани се подреждат върху него, заливат се с останалия сос и се поръсват със смес от трохите, босилек и пармезан. Запича се до златисто.
Коментари (0)
Вашият коментар