Необходими продукти
300 гр. тиква
10 стръка рукола
30 гр. кашу
50 гр. белени печени тиквени семки
2 с.л. зехтин
1 с.л. олио
1 с.л. лимонов сок
черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Тиквата се нарязва на кубчета и се сварява на пара. Желателно е да не се превари, а кубчетата да запазят целостта си. След това се оставя да изстине. Кашуто се пържи в горещо олио, докато стане златисто и се изважда с решетъчна лъжица. Зехтинът, лимоновият сок, солта и черният пипер се разбиват. С получения дресинг се залива варената тиква и се разбърква.
В чиния се нареждат в кръг измитите и подсушени стръкчета рукола. Дръжките им трябва да сочат центъра на чинията. По средата се изсипва овкусената тиква. Поръсва се с пърженото кашу и печените белени тиквени семки.
Коментари (0)
Вашият коментар