Напишете дума/думи за търсене

Тиквена салата

Необходими продукти

300 гр. тиква

10 стръка рукола

30 гр. кашу

50 гр. белени печени тиквени семки

2 с.л. зехтин

1 с.л. олио

1 с.л. лимонов сок

черен пипер

сол

Начин на приготвяне

Тиквата се нарязва на кубчета и се сварява на пара. Желателно е да не се превари, а кубчетата да запазят целостта си. След това се оставя да изстине. Кашуто се пържи в горещо олио, докато стане златисто и се изважда с решетъчна лъжица. Зехтинът, лимоновият сок, солта и черният пипер се разбиват. С получения дресинг се залива варената тиква и се разбърква.

В чиния се нареждат в кръг измитите и подсушени стръкчета рукола. Дръжките им трябва да сочат центъра на чинията. По средата се изсипва овкусената тиква. Поръсва се с пърженото кашу и печените белени тиквени семки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ