Необходими продукти:
2 чаши бита сметана
щипка индийско орехче
½ чаша захар + 1/3 чаша за глазурата
½ супена лъжица ванилова есенция
щипка джинджифил
4 жълтъка
1/3 чаша свежа тиква
¼ чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 150 градуса. В тенджера загрейте сметаната, канелата, индийското орехче и джинджифила на средна температура, като бъркате постоянно, докато не започнат да врят. След като заврят, ги махнете от котлона и ги оставете за 10 минути.
Междувременно прибавете жълтъците с ½ чаша захар в голяма купа. Разбийте, докато не получите светъл цвят и захарта не се разтвори. Изипете в получената смес топлата сметана и долейте тиквата и ванилията.
В голяма тава за печене наредете в нея 4-6 малки гювечета. Изсипете тиквената смес в гювечетата. Поставете тавата в средата на фурната и внимателно я напълнете с гореща вода, като внимавате да не попадне вода в гювечетата.
Печете за около 25-30 минути, докато кремът не се стегне. След това оставете да се охлади, като държите в хладилника 1 нощ. Разтопете останалата 1/3 захар, докато не стане кафява и залейте.
Коментари (0)
Вашият коментар