Необходими продукти:
3 броя патладжани
5 яйца
галета
брашно
250 гр. сирене
2 с.л. магданоз
сол
олио
Начин на приготвяне:
Почистените патладжани се режат на тънки филии, поръсват се със сол и се изчаква 20-30 минути, докато им се отдели горчивият сок. После се измиват и хубаво се подсушават.
Сиренето се натрошава с вилица. Към него се добавят 1-2 яйца, като трябва да се получи каша, в която преобладава сиренето. Разбъркайте кашата по желание с малко скълцан магданоз. Отделно се разбиват яйцата за панировката, а в друг съд се смесват брашно и галета.
Загрейте олио за пържене, вземайте 1 парче патладжан, намазвайте го със сместа със сирене, отгоре сложете втори патладжан, за да стане като сандвич. Всеки такъв сандвич се овалва последователно в брашно с галета, яйца, пак брашно и по желание пак яйца. Пържи се до златисто.
Коментари (0)
Вашият коментар