Напишете дума/думи за търсене

Патладжан бюрек

Необходими продукти:

3 броя патладжани

5 яйца

галета

брашно

250 гр. сирене

2 с.л. магданоз

сол

олио

Начин на приготвяне:

Почистените патладжани се режат на тънки филии, поръсват се със сол и се изчаква 20-30 минути, докато им се отдели горчивият сок. После се измиват и хубаво се подсушават.

Сиренето се натрошава с вилица. Към него се добавят 1-2 яйца, като трябва да се получи каша, в която преобладава сиренето. Разбъркайте кашата по желание с малко скълцан магданоз. Отделно се разбиват яйцата за панировката, а в друг съд се смесват брашно и галета.

Загрейте олио за пържене, вземайте 1 парче патладжан, намазвайте го със сместа със сирене, отгоре сложете втори патладжан, за да стане като сандвич. Всеки такъв сандвич се овалва последователно в брашно с галета, яйца, пак брашно и по желание пак яйца. Пържи се до златисто.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ