Напишете дума/думи за търсене

Крехко агнешко с магданоз, чесън и горчица

Необходими продукти:

1 кг. агнешко месо (от врат)

сол на вкус

черен пипер на вкус

5 с.л. олио

8 скилидки чесън

3/4 ч.ч. трохи от хляб

10 гр. магданоз

1 и 1/2 с.л. пресен розмарин

55 гр. пармезан

1 и 1/2 с.л. дижонска горчица

Начин на приготвяне:

Сложете месото върху хартия за печене и го подправете от всички страни със сол и черен пипер. Запържете го в тиган заедно с чесъна. Изкарайте месото и го отделете. Пасирайте в блендер скилидките чесън от тигана заедно с пармезана, магданоза, трохите хляб и зехтина. Блендирайте.

Намажете запърженото месо в горчицата и след това го оваляйте в сместа от подправки. Печете за 20 минути на 180 градуса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ