Необходими продукти:
1 кг. агнешко месо (от врат)
сол на вкус
черен пипер на вкус
5 с.л. олио
8 скилидки чесън
3/4 ч.ч. трохи от хляб
10 гр. магданоз
1 и 1/2 с.л. пресен розмарин
55 гр. пармезан
1 и 1/2 с.л. дижонска горчица
Начин на приготвяне:
Сложете месото върху хартия за печене и го подправете от всички страни със сол и черен пипер. Запържете го в тиган заедно с чесъна. Изкарайте месото и го отделете. Пасирайте в блендер скилидките чесън от тигана заедно с пармезана, магданоза, трохите хляб и зехтина. Блендирайте.
Намажете запърженото месо в горчицата и след това го оваляйте в сместа от подправки. Печете за 20 минути на 180 градуса.
Коментари (0)
Вашият коментар