Необходими продукти:
300 гр. тиква
3 големи картофа
4 моркова
4 ч. л. кокосово мляко
2 глави чесън
печени, белени тиквени семки
мащерка
сол
кайенски пипер
зехтин
Начин на приготвяне:
Нарязваме обелената и почистена тиква. Парчетата се измиват и се подреждат в тава за печене, застлана с хартия. За по-бързо изпичане може да увиете в алуминиево фолио. Същото направете и с целите глави чесън.
Картофите се обелват и се разполовяват. Морковите се измиват и слагат цели в тавата. Върху зеленчуците се поръсва зехтин, сол и се слагат няколко стръкчета прясна мащерка. Пекат се в продължение на 1 час във фурна на 200 градуса.
За една порция супа се пасират парче тиква с тегло около 70 грама, половин картоф и половин морков. Към тях се добавя малко зехтин, 1/2 ч. л. кокосово мляко и пипер. Налятата в купички супа се украсява с печени тиквени семки и мащерка.
Коментари (0)
Вашият коментар