Необходими продукти:
80 гр. киноа
2 малки червени ябълки
100 гр. червено зеле
50 гр. пресен спанак
30 гр. сушени боровинки
1 с. л. ябълков оцет
1 с. л. мед
1 с. л. сок от лимон
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Киноата се измива и сварява за 15 минути и след това се охлажда. Ябълката се нарязва на кубчета. Зелето се реже тънко. Спанакът се измива, подсушава се и по желание се накъсва. От лимоновия сок, меда, оцета и зехтина се прави дресинг, който се овкусява със сол и черен пипер. В купа се изсипват зелето, ябълките, боровинките и спанакът. Прибавя се охладената киноа. Салатата се залива с дресинга и се разбърква.
Коментари (0)
Вашият коментар