Напишете дума/думи за търсене

Маслен лаврак с девесил

Наобходими продукти:

2 бр. лаврак - около 300-400 гр. всеки

1 лимон

пресен девесил

прясна мента сол и черен пипер на вкус

масло

зехтин

Начин на приготвяне:

Рибата трябва да е почистена от вътрешностите и от люспите. След това я измийте добре и направете повърхностни прорези по горната част. Посолете ги и овкусете с черен пипер както отгоре, така и от вътрешната част, където сте почистили. Сложете в корема на всяка риба парченце масло и 1-2 тънки резена лимон. Върху рибата сложете същото. Между рибите, включително и вътре в коремната част, както отгоре - поръсете с пресните листенца мента и девесил. Налейте в тавата малко вода, колкото да покрие дъното и сложете 2-3 капки зехтин. Покрийте плътно с алуминиево фолио и печете около 30 минути на 180 градуса. По желание накрая можете да премахнете фолието, за да се образува хрупкава коричка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ