Напишете дума/думи за търсене

Кои са най-полезните сушени плодове?

Богатият състав на сушените смокини обяснява благоприятното им действие при проблеми с холестерола, кръвното налягане и костната плътност. Освен това те действат добре като лаксативно средство за улесняване на изхождането и за подобряване на храносмилането. Ето защо са много полезни и през бременността, когато запекът е често срещан проблем.

Наблягайте и на сушените сливи. Като източник на фибри, те се нареждат непосредствено след смокините. Имат високо съдържание на Витамин С, витамини от група В, калий, мед и магнезий. 

Сушените кайсии също имат невероятни свойства. По отношение на калориите те значително отстъпват на посочените по-горе сушени плодове, като имат и още едно предимство. Те са много по-богати на белтъчини и калий от тях, а в допълнение съдържат и високи количества витамин А. Сушените кайсии са подходящ избор за хората, които се борят с излишно тегло или високо кръвно налягане. Редовната им консумация помага за намаляване на стреса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ