Необходими продукти:
2 бр. банани
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. шоколад
250 гр. краве масло
1/2 ч.ч. кафява захар
1 ч.л. есенция ванилия
1 ч.л. пчелен мед
2 1/4 ч.ч. брашно
1 ч.л. канела
1 бр. яйца
Начин на приготвяне:
Затоплете половината от маслото в тенджера за около 5 минути, докато стане златисто. Сваля се от котлона и се изсипва в малък съд. Оставя се да се охлади. Разбива се с миксер другата половина от маслото със захарата. Бърка се 5 минути.
Прибавят се ванилия и медът. Слагат се маслото и кафявата захар. Цялата смес се разбива за още 2 минути. Прибавя се първо яйцето и се разбива 1 минута, после жълтъкът и се разбива пак.
Отделно се смесват брашното, канелата, солта и содата. Наведнъж се прибавят сухите съставки към течните. Разбъркват се с миксера. Прибавят се шоколадовите парченца, орехите и бананите, нарязани на кубчета.
8. Оформената сместа на сладки и се оставя в хладилника за половин час.
Коментари (0)
Вашият коментар