Напишете дума/думи за търсене

Ползите на ябълката за здравето ни

Ябълката спомага за понижаване на стойностите на кръвното налягане и високите нива на холестерол. Тя е подходяща за диабетици, тъй като не ускорява инсулиновата секреция.

Освен това ябълката може да се прилага при хора с констипация - запек. Този чревен дискомфорт е лесно преодолим с една ябълка на гладно сутрин и една ябълка вечер. Колкото по-зелена, толкова по-добре, защото нивата на захар в по-червените ябълки са много по-високи, респективно нивата на пектин и целулоза са по-малко за сметка на глюкоза и фруктоза.

При хора с много остра диария, например стеаторея, ябълката трябва да се консумира печена 60 минути след основното хранене. В състава на ябълките голямо процентно съотношение взимат и витамините - А, В, С, D и др. Количеството на витамин А и D ускорява подмладяването на кожата чрез епитализиране на повърхностния слой с нови и свежи епителни клетки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ