Необходими продукти:
2 големи патладжана
1 консерва нахут
3-4 с.л тахан
2-3 скилидки чесън пресован
сок от 1 лимон
4 с.л зехтин
½ връзка нарязан на ситно магданоз
½ ч.л смлян кимион
½ ч.л. червен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжаните се разрязват на половинки, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят. Измиват се и се поставят в тавичка да се запекат на силна фурна, докато омекнат. Вътрешността на опечените патладжани се изгребва с лъжица и се поставя върху решетка. В блендер се смилат нахутът – без соса от консервата, таханът, чесънът, зехтинът и лимоновият сок.
Добавят се патладжанът и магданозът и се смилат до получаване на гладка смес. Пастата се изсипва в голяма чиния, поръсва се с кимион, сол и червен пипер. Яде се с арабски питки и зеленчуци.
Коментари (0)
Вашият коментар