Необходими продукти:
1 краставица
10 бр. маслини "Каламата"
3 филии хляб
1 ч.л. сух чесън
1 лайм
сол на вкус
зехтин
Начин на приготвяне
Краставицата се измива и с белачка се оформя на тънки ленти. Маслините се нарязват на две по дължина. Филиите хляб се смилат в блендер и трохите се слагат в тава. Посоляват се и се поливат с 3 с.л. зехтин, подправят се с чесъна и с настъргана кора от лайм. Пекат се до златисто в загрята на 200 градуса фурна. Разбъркват се от време на време. Внимавайте, прегарят бързо. Изваждат се и се оставят да се охладят малко. Маслините се добавят към нарязаната краставица, подправят се със зехтин, сол и сок от лайм. Салатата се поръсва с хрупкавите трохи.
Коментари (0)
Вашият коментар