Необходими продукти:
80 гр. нахут
80 гр. зелена леща
3 чушки
1 морков
2 стръка целина
2 тиквички
3 домата
2 стръка праз лук
2 скилидки чесън
400 гр. гъби печурки
2 л. зеленчуков бульон
олио
смлян черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сухият нахут се накисва от предната вечер в студена вода. На другия ден се измива под течаща вода. Зеленчуците се почистват и нарязват. Лещата се измива. В тенджера се сгорещява малко олио. Прибавят се нарязаните зеленчуци (без гъбите) и се готвят за 10 минути.
Междувременно загрявате фурната на 180 градуса. Към зеленчуковата смес се прибавят нахутът и лещата. Изсипва се бульонът и всичко се разбърква. Тенджерата се премества във фурната и се покрива с капак.
Супата се готви около 50 минути. Към нея се прибавят гъбите и се оставя във фурната още 10-15 минути. Преди поднасяне се овкусява със сол и черен пипер.
Коментари (0)
Вашият коментар