Не купувайте гъби от съмнителни места, не яжте неизвестни или диви гъби.
Гъбите са разнообразна храна, изключително богата на полезни вещества, благоприятни за бременните жени. Те съдържат голямо количество цинк и Витамин В, необходими за растежа и развитието на плода.
Рибофлавинът в състава им помага на производството на енергия за дейността на червените кръвни клетки при плода и бременните. Селенът и антиоксидантите подсилват имунната система и предпазват от болести.
Въпреки полезните им свойства, по време на деветте месеца за ядене са разрешени много малко видове - като иглени гъби и пачи крак. Не купувайте гъби от съмнителни места, не яжте непознати или диви гъби. Двойниците им са силно отровни, могат да доведат до стомашно разстройство, емоционално смущение, халюцинации и дори още по-неприятни и необратими последици. Най-правилното решение е да ги ограничите като цяло в периода на бременността.
Коментари (0)
Вашият коментар