Напишете дума/думи за търсене

Патешко с бяло вино и картофи

Необходими продукти:

1 бр. патица

1 лимон

125 гр. масло

1 ч.ч. бяло вино

сол

1 кг. картофи

4 моркова

Начин на приготвяне:

Овкусете патицата със сол и черен пипер, както и със сока от лимона. След 15 минути я намажете с маслото и я сложете да се пече с виното. Покрийте тавичката с алуминиево фолио.

Изпечената патица извадете в топла чиния. Обелените картофи нарежете на едро. Сварете ги с нарязаните моркови в подсолена вода. Отцедете и сложете соса от печенето. Покрийте тенджерата и я разтърсете. Гарнирайте патицата с картофите, морковите и резенчета лимон.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ