Помелото е един от основните плодове, благодарение на които са култивирани много от останалите представители от семейството на цитрусите.
Този голям по размери цитрус, станал достъпен отскоро и у нас, е обагрен в светло зеленикав до жълт цвят, а вкусът му е сладък, с подобен на грейпфрут аромат.
Всеки плод съдържа приблизително 600 % от нашите ежедневни нужди от Витамин С. Тъй като помелото е доста голямо дори след като обелим дебелата му кора, то може да се раздели на няколко порции в зависимост от размера му. То е основен източник на аскорбинова киселина и се смята за средство номер едно за подсилване на имунната система.
Витамин С действа като антиоксидант, който увеличава активността на белите кръвни клетки и атакува свободните радикали, причиняващи проблеми в тялото. Помага да се преодолеят инфекциите, които водят до настинки, кашлица, треска или по-сериозни вирусни и бактериални инфекции.
Коментари (0)
Вашият коментар