Напишете дума/думи за търсене

Патладжан на ветрило със сирене

Необходими продукти:

2 средно големи патладжана

200 гр. сирене

4 домата

магданоз

100 мл. олио

1 шепа настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Патладжаните се режат напречно на филии не до края - оставя се цяла част около 1 см. до дръжката. Слагат се в солена вода за около час. Изцеждат се от водата и се измиват. Във всеки разрез се нарежда парче сирене и парче домат, като самия патладжан леко се извива. Поръсва се с магданоз. Залива се с олиото и 100 мл вода. Пече се в тавичка с капак или фолио около 1 час на 200 градуса. Накрая се настъргва с кашкавал и запича за около 10 минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ