Напишете дума/думи за търсене

Защо е важно да хапваме ядки през бременността

Ядките могат да помогнат за задоволяване на голяма част от хранителните нужди на бременността.

Има много причини да включите шепа ядки в диетата си, особенно когато сте бременна. Те са полезни, защото:

Доставят широка гама от важни витамини и минерали.

Източник са на протеини, особено за вегетарианците – бадемите и шам фъстъците са с най-голямо количество протеини.

Високото съдържание на фибри в ядките може да помогне за справяне с неприятния запек, който е често срещан проблем по време на бременност, особено ако приемате добавки с желязо.

Те са богат източник на фолиева киселина са особено фъстъците и лешниците.

Снабдяват с желязо, особено кашуто и кедровите ядки. Лека закуска с ядки и сушени плодове с чаша портокалов сок е чудесен начин за увеличаване на приема на желязо и предпазване от анемия.

Богати са на здравословни мазнини – орехите са едни от най-богатите растителни източници на омега-3 мазнини. Дълго верижните Омега-3 мазнини са важни за правилното развитие на нервната система на нероденото бебе, мозъка и очите му.

Ядки дават полезни количества калций.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ