Ядките могат да помогнат за задоволяване на голяма част от хранителните нужди на бременността.
Има много причини да включите шепа ядки в диетата си, особенно когато сте бременна. Те са полезни, защото:
Доставят широка гама от важни витамини и минерали.
Източник са на протеини, особено за вегетарианците – бадемите и шам фъстъците са с най-голямо количество протеини.
Високото съдържание на фибри в ядките може да помогне за справяне с неприятния запек, който е често срещан проблем по време на бременност, особено ако приемате добавки с желязо.
Те са богат източник на фолиева киселина са особено фъстъците и лешниците.
Снабдяват с желязо, особено кашуто и кедровите ядки. Лека закуска с ядки и сушени плодове с чаша портокалов сок е чудесен начин за увеличаване на приема на желязо и предпазване от анемия.
Богати са на здравословни мазнини – орехите са едни от най-богатите растителни източници на омега-3 мазнини. Дълго верижните Омега-3 мазнини са важни за правилното развитие на нервната система на нероденото бебе, мозъка и очите му.
Ядки дават полезни количества калций.
Коментари (0)
Вашият коментар