Не се препоръчва консумацията на магданоз през първото тримесечие на бременността.
През следващите месеци той може да се добави към ястията, но в умерени количества. Магданозът засилва притока на мляко след раждането. Копърът пък е богат на много витамини и микроелементи, които са необходими на бъдещите майки, но трябва да се приема в ограничени количества. Той е изключително подходящ след бременността, защото както засилва притока на мляко и успокоява коликите на бебето.
Дафиновият лист трябва да се избягва през деветте месеца, защото в големи количества предизвиква стягане на матката.
Според индийките, ако бременната консумира редовно куркума, бебето ще бъде с чудесна кожа. Куркумата е натурален аналгетик, но и с нея трябва да се внимава, защото притежава отводняващ ефект.
Кориандърът пък ободрява, премахва киселините и подобрява храносмилането. Има лек отводняващ ефект. Той действа добре срещу умората, характерна за бременните жени.
Коментари (0)
Вашият коментар