Необходими продукти:
1 кг. тиквички
2 скилидки чесън
1 кофичка кисело мляко с висока масленост
200 гр. цедено кисело мляко
1 с.л. майонеза
100 гр. орехи
1 връзка мента
1 връзка копър
1 лимон
½ ч.л. семена от копър
зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на тънки лентички с белачка до семките. Загрейте малко зехтин в тиган на котлона, запържете в него скилидките смачкан чесън заедно с обелките. Добавете семена от копър и на тих огън ги запържете. След това извадете чесъна и прецедете зехтина. Сложете тиквичките, набързо ги обърнете в тигана и изключете котлона. Оставете ги да изстинат. Не слагайте сол.
Направете млечния сос, като разбъркате гъстото кисело, изцеденото мляко и майонезата. Сложете наситнени запържените скилидки чесън, пресен копър и мента, сол, лимонов сок, настъргана кора от лимон. Изсипете тиквичките в купа, полейте ги със зехтина и ги разбъркайте. Залейте ги със соса. Отгоре поръсете с препечени на сух тиган орехови ядки.
Коментари (0)
Вашият коментар