Напишете дума/думи за търсене

Домашно дзадзики с тиквички

Необходими продукти:

1 кг. тиквички

2 скилидки чесън

1 кофичка кисело мляко с висока масленост

200 гр. цедено кисело мляко

1 с.л. майонеза

100 гр. орехи

1 връзка мента

1 връзка копър

1 лимон

½ ч.л. семена от копър

зехтин

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквичките на тънки лентички с белачка до семките. Загрейте малко зехтин в тиган на котлона, запържете в него скилидките смачкан чесън заедно с обелките. Добавете семена от копър и на тих огън ги запържете. След това извадете чесъна и прецедете зехтина. Сложете тиквичките, набързо ги обърнете в тигана и изключете котлона. Оставете ги да изстинат. Не слагайте сол.

Направете млечния сос, като разбъркате гъстото кисело, изцеденото мляко и майонезата. Сложете наситнени запържените скилидки чесън, пресен копър и мента, сол, лимонов сок, настъргана кора от лимон. Изсипете тиквичките в купа, полейте ги със зехтина и ги разбъркайте. Залейте ги със соса. Отгоре поръсете с препечени на сух тиган орехови ядки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ