Необходими продукти:
12 оризови кори
2 с. л. олио
1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
1 скълцана скилидка чесън
1 ч. л. настърган джинджифил или смлян
1 голям морков, нарязан на тънки пръчици или настърган
1 голяма тиквичка, нарязана на пръчици
1 червена чушка, нарязана на пръчици
1/2 ч. ч. сварено нарязано пилешко месо
1 ч. ч. соеви кълнове
1 зелена люта чушка
4 с. л. соев сос
1 ч. л. нарязан на ситно босилек
1 яйце за намазване
олио
Начин на приготвяне:
В загрятото олио се слагат зеленият лук, нарязаната зелена люта чушка с отстранени ципи и семки, чесънът и джинджифилът. Пържат се 30 сек. на силен огън. Прибавят се морковът, тиквичката и червената чушка. Пържат се заедно 2-3 мин. Прибавя се месото.
Тиганът със зеленчуците се отстранява от огъня и се прибавят соевите кълнове, соевият сос и босилекът. Всичко се разбърква добре. Оризовите кори се слагат една по една между две мокри кърпи за около минута, за да омекнат, и се навиват на стегнати рула с лъжица от плънката. Намазват се с разбитото яйце. Рулцата се пържат в маслена баня по 2-3 наведнъж, докато станат хрупкави и се зачервят. Отцеждат се върху кухненска хартия и се сервират веднага със соев или чили сос.
Коментари (0)
Вашият коментар