Необходими продукти:
200 гр. талиатели - около 4-5 навити снопчета
200 мл. сметана за готвене (или една малка кутийка)
2 котлета сьомга
50 гр. печено кашу
5 с.л. зехтин
пармезан
черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете талиателите за 15-20 минути и ги отцедете от водата. В дълбок тиган запържете нарязаните късове риба в зехтина. Когато се зачервят, полейте със сметаната, а след това в смесва сложете талиателите.
Изчакайте да заври и пастата да започне да поема сметаната и пуснете вътре кашуто. Накрая добавете 1/2 ч.ч. пармезан по желание, както и щипка черен пипер. Изчакайте пармезанът да се разтопи и тогава махнете от котлона. Следете да не е пуснат на много силна степен, за да може сметаната да не се изпари прекалено бързо и в същото време пастата да не остане суха на финала. При поднасянето може да добавите още пармезан, както и 1-2 чери доматчета за декорация.
Коментари (0)
Вашият коментар