Напишете дума/думи за търсене

Лесен крем карамел в тава

Необходими продукти:

6 яйца

800 мл. прясно мляко

1 ч.ч. захар

1 пакетче ванилия

2-3 с.л. захар за карамелизиране

Начин на приготвяне:

Разбъркайте яйцата, захарта и ванилията. Използвайте по-дълбока чиния, за да ви е удобно за разбъркване. Може да ползвате миксер. След като захарта се разтопи, прибавете прясното мляко и разбъркайте добре. Сместа за крем карамела вече е готова.

Сложете тавата на котлона. В центъра й сложете 2 с.л. захар и изчакайте да се разтопи. Трябва да внимавате, да не прегори, защото ще нагарча. Щом захарта се разтопи и леко почервенее, махнете тавата и с въртеливи движения разстелете по цялото дъно.

Изсипете сместа в тавата и сложете във фурната на 150 градуса за около 40-45 минути. За да стане гладък, крем карамелът трябва да се пече на много бавен огън, иначе може да стане на шупли. Когато извадите тавата от фурната, изчакайте да изстине,за да може да го нарежете и поднесете в чинийки..

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ