ЛНеобходими продукти:
1 ч.ч.брашно тип 500
2 с.л. царевично нишесте
100 гр. оризово брашно
1 ч.л. сол
1 щипка куркума
150 мл краве кисело мляко
50 мл олио
1 пакетче бакпулвер
1 ч.ч. вода
1 с.л. розова вода
1 бр. лимон
250 гр.захар
Начин на приготвянене:
Смесваме сухите съставки – брашното с бакпулвера, нишестето, солта, куркумата, малко по малко прибавяме млякото и олиото. Правим тесто. Прибавяме топла вода, за да се получи меко тесто.
Пълним го пликче, на което режем единия ъгъл, за да може да се шприцова тестото. Загряваме олио до горещо и пържим, като правим спирали от тестото.
За сиропа: на котлона кипваме захарта с водата, розовата вода, сока от лимона. Заливаме в купа поизстиналите изпържени джалеби с топлия сироп. Оставяме ги да се напоят хубаво. След това ги вадим с решетъчна лъжица.
Коментари (0)
Вашият коментар