Необходими продукти:
2 ч.ч. ориз басмати
2 моркова
3 глави лук
2 червени чушки
2 жълти чушки
250 гр. гъби
6 с.л. зехтин
50 мл. соев сос
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Оризът се сварява до готовност в подсолена вода в пропорцията, посочена на опаковката. През това време морковите, чушките и лукът се измиват, почистват и нарязват на ситни кубчета. Гъбите се измиват и нарязват на едри полумесеци. Зеленчуците се поставят в дълбок тиган с капак и се задушават в зехтин до омекване. Подправят се със сол и черен пипер и към тях се добавя оризът.
Всичко се разбърква, докато ароматите се смесят. Накрая се добавят ситно нарязаният магданоз и соевият сос.
Коментари (0)
Вашият коментар