Аспержите трябва да бъдат сварени, цели, на не много дълги парчета.
Броколи – сварени, на цели розички, за да бъдат удобни за хващане. Сварете за около 5 минути, за да омекнат.
Брюкселско зеле – сварено, цяло или на половинки.
Домат – на резечета или кръгчета. В началото отстранявайте семките и обелката.
Зеле – сготвено, задушено, нарязано на парчета.
Зелен боб, зелен френски фасул – добре сварен, на цели шушулки, в началото може без зрънцата.
Зелен грах – добре сварен, на зърна.
Зелена салата – предложете крехки листа, когато детето започне да дъвче със зъби.
Картоф – сварен, на дебели кръгчета или на дълги ивици.
Карфиол – сварен, на цели розички.
Краставица – давайте я наразяна на ивички.
Морков – добре сварен, цял или на подходящи парчета.
Пиперки – леко сварени или печени, обелени, по-късно и сурови. Много добре се приемат и пълнените чушки, а по-късно и сурова чушка със сирене.
Сладък картоф – сварен, на дебели кръгчета или на дълги ивици
Тиква – варена или печена, на подходящи парчета, достатъчно големи, за да може бебето да отхапва от тях.
Тиквички – варени, задушени или печени, на ивички или дебели кръгчета. Достатъчно е да омекнат,.
Царевица – добре сварена, по-големите бебетата се забавляват много ако им дадете да гризат направо от кочана.
Коментари (0)
Вашият коментар