Необходими продукти:
700 гр. телешко месо
1 кг. картофи
2 моркови
100 мл. олио
2 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
Телешкото месо се реже на хапки. В тенджера се загрява мазнината и месото се запържва в нея от всички страни до златисто. След това се поръсва с малко червен пипер и се долива гореща вода, колкото да го покрие. Телешкото се вари около час и половина, докато омекне. Накрая водата му трябва да се е изпарила повече от половината.
След това се добавят почистените и нарязани на едро моркови и картофи, поръсва се с брашното и се долива гореща вода отново, колкото да покрие продуктите. Яхнията се оставя да ври за около половин час или до готовност на картофите. В края на готвенето се овкусява със сол, черен пипер, чубрица и червен пипер. Поръсва се с пресен лук.
Коментари (0)
Вашият коментар