Необходими продукти:
2 чаши брашно
1 ч.л. захар
1/2 пакет жива мая
1/3 чаша топла вода
2 с.л. зехтин
1/4 ч.л. сол
20 гр. морска сол
2 стръка розмарин
Начин на приготвяне:
В купа разтворете захарта и маята. Размийте ги в топлата вода и оставете да престои 10 минути. В голяма купа смесете получената смес с брашното. Разбъркайте бавно, докато всичко се смеси добре. Ако е необходимо, добавете още малко вода.
Когато тестото е готово, го извадете от купата върху набрашнена повърхност и започнете да месите. Ще се получи гладко и меко тесто. Поставете го в леко намазнен дълбок съд, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 30 минути.
След като е удвоило обема си, отново го размесете върху набрашнена повърхност. Поставете в намазнена тавичка за печене. Намажете със зехтин и неравномерно забодете по една бучка морска сол на различни места в тестото. След това забодете и по малко розмарин в дупките. Печете на 220 градуса фурна до готовност.
Коментари (0)
Вашият коментар