Напишете дума/думи за търсене

Динена салата

Необходими продукти:

750 гр. диня

125 гр. сирене фета

мента

50 гр. маслини

1 краставица

2 с.л. зехтин

1 малка глава лук

2 бр. лимони

смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Лукът се почиства и нарязва, поставя се в малка купа и се залива със сокa от лимоните, а динята се почиства от семките и се нарязва на кубчета.

Сиренето се нарязва на малки парчета. В купата се поставят динята, сиренето, резенчетата краставица и лукът. Заливат се със сокa от лимоните.

Ментата се нарязва се прибавят към салатата. Поръсва се със зехтин и се гарнира с маслини. Подправя се със смлян черен пипер по желание.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ