Необходими продукти:
2 кофички кисело мляко
2 праскови
5 кайсии
1 круша
1 ябълка
2 банана
1 шепа зърна грозде
1/2 ч.ч. пудра захар
1 ванилия
1 с.л. ром
малинов топинг
Начин на приготвяне:
Киселото мляко се слага в торба от двойна марля и се оставя да се отцеди една нощ. След това се разбива заедно с пудрата захар, ванилията и рома. Плодовете се измиват, подсушават и нарязват на сердноголеми парчета. Изсипват се в голяма купа, заливат се с овкусеното цедено кисело мляко, разбъркват се и салатата се оставя в хладилника за 4 часа. Поднася се в десертни чаши, полята с малинов топинг или друг вкус.
Коментари (0)
Вашият коментар