Необходими продукти:
1 голяма глава карфиол
6 големи яйца
145 гр. бадемово брашно
25 гр. пармезан
5 скилидки стрит чесън
1 с.л. бакпулвер
5 с.л. разтопено масло
щипка сол
бял сусам
пресен риган, накълцан на ситно
пресен розмарин, накълцан на ситно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете карфиола и го поставете в блендер. Накълцайте, докато не стане с големината на оризови зърна. Сложете в купа и оставете в микровълнова за 4 минути, за да си пусне водата. След това си помогнете с изтискване с ръце, за да премахнете излишната останала течност.
Разделете белтъците и жълтъците на яйцата в две отделни купи. Разбийте белтъците до пяна. Сложете 1/4 от тях в купата с жълтъците. Прибавете към тях пармезана и бадемовото брашно, а след това чесъна, бакпулвера, маслото и солта. Омесете добре с помощта на шпатула.
Добавете към тази смес останалите белтъци, подсушения карфиол и отново омесете, но внимателно, за да не пресечете белтъците. Поставете тестото в намазнена тава и поръсете със сусам, розмарин и риган. Изпечете за 45 минути или до златисто.
Коментари (0)
Вашият коментар